Damprenser sofa

En damprenser, eller sofa renser som det også kan kaldes, gør det muligt for dig at rengøre helt i dybden. En damprenser kan fjerne op til 99,99% af alle bakterier. Det er desuden også en miljøvenlig løsning, da damprenseren ingen kemikalier bruger. Dette er blandt andet nogle af grundene til, at damprensere er så populære, som de er – især til sofaer. Der kan nemlig nemt gemme sig meget skidt og møg i alle de små sprækker, der er. Derfor er en sofa renser, der kører på damp den perfekte løsning til at gøre din sofa helt rent på!

Hvordan rengør jeg min sofa med en damprenser?

Du ved måske ikke lige, hvordan du skal rense din sofa med en damprenser, hvilket er forståeligt nok, hvis du aldrig har gjort det før. Men vi vil prøve at hjælpe dig og har derfor lavet denne lille guide, så du forhåbentlig nemt kan rense din sofa med en damprenser.

Først lidt basisviden omkring en damprenser

Den damp, der produceres af en damprenser, giver dig mulighed for at gøre din sofa ren uden at bruge kemikalier. Dampen ved høj temperatur løsner og opløser snavs på overfladen, hvilket gør stoffets farve renere – og dermed også lysere. Alt afhængig af hvilken damprenser, du vælger, leveres den med en række rengøringshoveder. Brug det rengøringshoved, der anbefales til sofaerne – så er du sikker på, at det nok skal gå godt.

Hvad du skal gøre inden du bruger damprenseren

Fjern din damprensers kedelhætte. Fyld kedlen med vand, og sæt hætten ordentlig på igen, så den sidder rigtig. Fastgør slangen, der inkluderer damppistolen. Hvis damppistolen har en sikkerhedslås, skal du aktivere den, så dampen ikke udløses ved et uheld. Sæt damprenseren i en stikkontakt og tænd den. Lad den opvarme.

Hvad du skal gøre, imens du bruger damprenseren

Vælg det damptryk, der anbefales til rengøring af sofaer af maskinens producent. Lad dampen komme ud og kør renseren langsomt over sofaen. Vær sikker på, at du får alle hjørner og sprækker med, så den bliver helt ren.

Hvad du skal gøre efter du har brugt damprenseren

Når du er færdig med at dampe sofaen, så lad den lufte, indtil den er helt tør. Lad damprenseren køle af, før du tømmer det overskydende vand fra kedlen, og slangen fjernes.

Hvis du ikke er helt tilfreds med resultatet, kan du støvsuge sofaen, når den er helt tør. Dette fjerner snavs, der blev løsnet af damprenseren, men som den ikke fik med.

Og efter det har du lige pludselig en helt ren sofa!

Hvad er fordelene ved en damprenser?

Hvis du ikke er helt overbevist om, at du skal have en sofa renser med damp i, vil vi komme med tre fordele, der er ved en damprenser – og forhåbentlig få dig overtalt igennem dem.

Fordelene ved en damprenser er:

  • Den dræber op til 99,99% af bakterierne på sofaen.
  • Du kan gøre rent uden brug af kemikalier.
  • Du får en dybere rengøring sammenlignet med, hvis du kun brugte en støvsuger.

Denne hjemmeside bruger cookies for at forbedre din oplevelse.