Damprenser

En damprenser, eller sofa renser som det også kan kaldes, gør det muligt for dig at rengøre helt i dybden. En damprenser kan fjerne næsten alle bakterier, eller op til 99,99% af alle bakterier. Det er desuden også en miljøvenlig og effektiv rengøring, da den ingen kemikalier bruger, derimod bruger den varm damp og høje temperaturer. Dette er blandt andet nogle af grundene til, at damprensere er så populære, som de er – især til sofaer. Der kan nemlig nemt gemme sig meget skidt og møg i alle de små sprækker, der er. Derfor er en sofa renser, der kører på damp den perfekte løsning til at gøre din sofa helt rent på, samt holde et sundt indeklima! 

Tilbud
Tilbud
2.699,00 kr.
Tilbud
899,00 kr.
Tilbud
1.699,00 kr.
Tilbud
509,00 kr.
Tilbud

Hvad er fordelene ved en damprenser?

Hvis du ikke er helt overbevist om, at du skal have en sofa renser med damp i, vil vi komme med tre fordele, der er ved en damprenser – og forhåbentlig få dig overtalt igennem dem.

Fordelene ved rensning med damp er:

  • Den dræber op til 99,99% af bakterierne på sofaen.
  • Du kan gøre rent uden brug af kemikalier.
  • Du får en dybere og mere effektiv rengøring sammenlignet med, hvis du kun brugte en støvsuge

Vil du gerne have svar på dine spørgsmål om damprenser?

Vi har prøvet at samle nogle af de mest hyppige og populære spørgsmål omkring damprensere og damprensning af sofa. Det kan nemlig være en process der kan være svær at overskue, da det er de færreste der har prøvet det. Men du skal ikke være bange. Det er en meget nem og harmløs process, som faktisk gavner utroligt meget. Herudover er det med til at bibeholde din sofas gode kvalitet, ved at fjerne snavs og støv. 

Se spørgsmålene nedenfor og bliv inspireret til hvordan du skal damprense din sofa!

Ja, det kan man. Damprensning af en sofa er en effektiv rengøring af din sofa og vil gøre det af med 99,99% af alle bakterier, hvis du altså anvender damprenseren korrekt – hvilket gør den til en sikker, sund og øko-venlig metode at rengøre din sofa på.

De fleste damprensere kommer med udstyr der kan benyttes til at damprense din sofa eller andre møbler. Det er typisk et mundstykke der skal sættes på din damprenser. 

Hvordan rengør jeg min sofa med en damprenser?

Du ved måske ikke lige, hvordan du skal bruge damprenseren , hvilket er forståeligt nok, hvis du aldrig har gjort det før. Men vi vil prøve at hjælpe dig og har derfor lavet denne lille guide, så du forhåbentlig nemt kan rense din sofa med en damprenser.

Først lidt basisviden omkring en damprenser

Den damp, der produceres af damprensere, giver dig mulighed for at gøre din sofa ren uden at bruge kemikalier. Dampen ved høj temperatur løsner og opløser snavs på overfladen, hvilket gør stoffets farve renere – og dermed også lysere. Alt afhængig af hvilken damprenser, du vælger, leveres den med en række rengøringshoveder. Brug det rengøringshoved, der anbefales til sofaerne – så er du sikker på, at det nok skal gå godt.

Hvad du skal gøre inden du bruger damprenseren

Fjern din damprensers kedelhætte. Fyld kedlen med vand, og sæt hætten ordentlig på igen, så den sidder rigtig. Fastgør slangen, der inkluderer damppistolen. Hvis damppistolen har en sikkerhedslås, skal du aktivere den, så dampen ikke udløses ved et uheld. Sæt damprenseren i en stikkontakt og tænd den. Lad den opvarme.

Hvad du skal gøre, imens du bruger damprenseren

Vælg det damptryk, der anbefales til rengøring af sofaer af maskinens producent. Lad dampen komme ud og kør renseren langsomt over sofaen. Vær sikker på, at du får alle hjørner og sprækker med, så den bliver helt ren.

Hvad du skal gøre efter du har brugt damprenseren

Når du er færdig med at dampe sofaen, så lad den lufte, indtil den er helt tør. Lad damprenseren køle af, før du tømmer det overskydende vand fra kedlen, og slangen fjernes.

Hvis du ikke er helt tilfreds med resultatet, kan du støvsuge sofaen, når den er helt tør. Dette fjerner snavs, der blev løsnet af damprenseren, men som den ikke fik med.

Og efter det har du lige pludselig en helt ren sofa!


Se vores udvalg


Kärcher damprenser – SC 5 EasyFix 

Denne damprenser er blevet kåret til den bedste damprenser til møbler af forskellige testcentre, som har lavet diverse damprenser test.

Kärcher damprenser - SC 5 EasyFix Se vores udvalg

Specifikationer på Kärcher damprenser:

Stærk, kraftfuld og pålidelig damprenser med et helt sæt af forskellige dele, til den ultimative rengøring. 
4.2 bar 
Mulighed for tilslutning af dampstrygejern
Dræber 99,99% af bakterier
Tilbehør., håndmundstykke, punktstråledyse, rund børste (lille)

Det er dog svært at præcisere den bedste damprenser, da de alle hver især har deres egne funktioner og specifikationer. Dog er det vigtigste, at den gør arbejdet ordentligt, laver en grundig rengøring, dræber bakterier og bidrager til et sundt indeklima og forebygger allergiske reaktioner.