Fløjl sofa

Med sin overdådige følelse og luksuriøse udseende ser en fløjl sofa virkelig dejlig ud. Fløjl har en smidighed i modsætning til ethvert andet stof, hvilket gør det til et rigtig stilligt møbel i dit hjem. Men vi forstår at vælge en fløjl sofa i starten kan virke lidt skræmmende. Der er mange fordomme om fløjl, og nogen af disse vil vi prøve at overbevise dig om ikke er sande. Det eneste du skal gøre, er egentlig bare at læse videre her!

Hvorfor skal du vælge en sofa i fløjl?

Vi vil kort give dig fem grunde til, hvorfor du skal vælge en sofa i fløjl:

1. En sofa i fløjl føles godt

Først og fremmest, når det kommer til fløjl – så er det bare så vidunderligt lækkert! Hvem kan modstå at køre hånden op og ned i dette flotte stof. På grund af dette, har både luksussofaer og møbler i sig selv en meget hyggelig og indbydende følelse, hvilket gør dem til et godt valg til at skabe en hyggelig stemning i stuen. Hvis du drømmer om en sofa, der udstråler luksus og eksklusivt, men samtidig er virkelig behagelig at røre ved, så er en sofa i fløjl altså valget til dig!

2. Det er praktisk

Et spørgsmål, du helt sikkert vil stille dig selv, er: er fløjl sofaer praktiske? Du er sikker på, at de ser godt ud, men tåler de testen af tid og daglig brug? På grund af, at fløjl engang kun var et stof de rigeste og fineste valgte, så tænker vi ofte på det som delikat og derfor svært at passe på. Men heldigvis er dette ikke sandt! Syntetisk fløjl, som dem, der er lavet af polyester af høj kvalitet, er mindre modtagelige for mærkning, falmning eller striber. Så du får det ægte udseende og følelse af fløjl, men med ekstra beskyttelse.

3. Fløjl sofaer er holdbare

Praktisk og holdbarhed går hånd i hånd, når du overvejer, hvilken sofa du skal vælge til dit hjem.  Og derfor er det kun forståeligt, hvis du er lidt skepsis omkring en sofa i fløjl kan holde i mange år frem. For at sige det enkelt, hvis du undrer dig over: “er fløjl sofaer holdbare?”, så er svaret ja!

Fløjl er også vanskelig at ødelægge, da den ikke har løse tråde eller hævede væv, der kan fanges på knapper eller lynlåse. Mange fløjl sofaer er pletbestandige, så lette mærker forårsaget af mad eller snavs kan let børstes af.

4. Det er virkelig stilfuldt

Hvis du vil opdatere udseendet og følelsen i din stue, er en fløjls sofa det rigtige valg. Fløjl giver øjeblikkeligt et rum et mere luksuriøst look på grund af stoffets kvaliteter. Farven på en fløjl sofa har også langt mere dybde end et fladt bomulds- eller linnedstof. Dette skyldes, at fløjl har en lur (som er den retning, hvor bunken af fibre ligger), der fanger og reflekterer lys på tværs af former og folder, hvilket får farven til at se vidunderlig rig og fristende ud.

Fordi fløjlsbetræk forsigtigt reflekterer lys i stedet for at absorbere det, gør dette en fløjlssofa til en god parring mod en mørk væg eller et lille hjørne af dit værelse. Fløjl ser også godt ud sammen med en blanding af finish, fra slankt messing og mat sort til skinnende glans og krom.

5. Det er vidunderligt behageligt

Som vi nævnte i punkt et, er fløjl blødt at røre ved. Hvis du stadig afvejer fordele og ulemper ved en fløjls sofa, kan du forestille dig dette: sammensæt den bløde tekstur med overdådige sofapuder og støttende arm- og ryglæn, så har du dig selv en sofa, der er uimodståeligt behageligt!

Er fløjl sofaer svære at vedligeholde?

Er fløjl sofaer lette at rengøre? Det enkle svar er ja! En fløjl sofa er meget lettere at rengøre og vedligeholde, end du måske tror. For at få de bedste resultater under rengøring, skal du prøve at handle, så snart spildet eller mærket opstår. Dette skyldes, at det er langt lettere at rengøre fløjl, før mærket synker igennem stoffet. Alt du skal bruge er en blød klud og noget varmt sæbevand, der gnides i en cirkulær bevægelse. Lad derefter materialet lufttørre, eller brug en hårtørrer til at fremskynde processen.

Vores tip for rengøring af en sofa i fløjl:

  1. Brug en absorberende klud eller et håndklæde til at opsuge spildet, inden det synker forbi det øverste stoflag. Du vil opdage, at de fleste væsker sidder i dråber på den øverste overflade et øjeblik, før de synker ned.
  2. Fugt en ren klud i en opløsning af varmt vand og en smule opvaskemiddel.
  3. Dup det berørte område forsigtigt for at fjerne eventuelle mærker. Gnid om nødvendigt forsigtigt i fløjlens retning.
  4. Undgå at få dine fløjlsmøbler for våde. Det er en god idé at tage en hårtørrer og tørre fløjlen meget forsigtigt på en kølig indstilling. Stryg forsigtigt med din hånd for at sikre, at fløjlen ikke tørrer i den forkerte retning.

Fløjl sofaer er utroligt moderne!

Du kan måske forbinde fløjl sofaer med en outdated trend. Det er dog heldigvis ikke sandt! Fløjl har virkelig fået et comeback de seneste år, og den trend er ikke gået over endnu – og der går ærligt talt nok lang tid før, at fløjl igen er umoderne.

Hvis du gerne vil skille dig lidt ud, men samtidig stadig være sikker på, at sofaen du køber, er moderne, så er en sofa i fløjl faktisk det perfekte valg til dig. Du kan altså trygt vælge en sofa i fløjl.

Du kan måske være bange for, at din fløjl sofa ikke passer ind til resten af din indretning. Men fløjl spiller virkelig godt sammen med mange forskellige indretningsstile. En fløjl sofa vil for eksempel passe rigtig godt ind i den moderne nordiske stil. Hvis du er mere til den materialistiske stil, vil fløjl også passe helt perfekt ind – især en sofa i bredriflet fløjl vil være et godt match, på grund af dens eksklusive udseende.

Du kan få en sofa i fløjl i et utal af farver

Hvis du vælger en sofa i fløjl, er du ikke begrænset til kun én farve. Men vi ved også godt, at det kan svært at vælge imellem de mange farver, der findes, og derfor har vi opridset de farver, der er mest anvendt til fløjl sofaer herunder – og hvorfor de farver fungerer så godt, som de gør.

Blå fløjl sofaer

En blå sofa er en af de nemmeste farver at arbejde ind i ethvert rum, og det sker tilfældigvis, at den fungerer særligt smukt i fløjl. Men især mørkeblå fungerer rigtig godt til en fløjl sofa.

En mørkeblå farve løftes af teksturvariationen og glansen fra fløjl, hvilket får den til at se dybere og mere interessante ud end en almindelig, mørk farve ellers kan. Den fungerer særdeles godt i neutrale rum domineret af hvid eller creme, hvor de bringer en attraktiv havfølelse til et rum, men kan passe lige så godt sammen med gule eller lysebrune eller blødere blå nuancer.

Grøn fløjl sofa

For mange mennesker, når de tænker på en fløjl sofa, vil det billede, der kommer ind i deres sind, være af noget i flaskegrønt. En designklassiker, især i en stil som en Chesterfield sofa, giver mørkegrønne fløjl sofaer en følelse af varme og velkomst, især dem, der ellers er meget lyse eller neutrale. De passer godt med varme gule farver, såsom solsikkefarve eller små mængder af andre mørke, rige farver, såsom lilla.

Grå fløjl sofa

Sammenlignet med farverne, som vi indtil videre har nævnt, så kan du måske synes, at grå ikke er et oplagt valg til fløjl. Men tværtimod er fløjlens glans og blødhed perfekt egnet til en farve som grå, der kan indeholde antydninger af farver fra lyserød til grøn til lilla, men alligevel opretholder en rolig neutralitet, der gør det muligt at passe ind i ethvert rum, den er placeret i.

Lyserød fløjl sofa

I lyset af fløjlens blødhed og rigdom virker lyserød som en åbenlys farve til det, selvom den nøjagtige tone er værd at vælge med omhu for at undgå et look, der er for ‘barneagtig’ i udseendet. Med en bleg lyserød eller pastel rosa risikerer en fløjl sofa i en meget neutral, hvid eller lyserød baggrund at forsvinde lidt. I stedet er lyserød fløjl, som er sat i meget ‘naturlige’ farveskemaer, som for eksempel meget træ, blålige og grønlige farver og en masse planter, et rigtig godt match!

Sort fløjl sofa

Som nævnt med mange af ovenstående farver er glæden ved fløjl, at den aldrig rigtig kun er én farve. Fløjlens glans betyder, at pletter af lys får det til at se næsten hvidt ud, mens andre områder vil være mørke, måske endda næsten sorte. Det gør det særligt spændende og attraktivt i enhver farve, men kommer især frem, hvis du vælger en sort fløjl sofa.

En sort sofa i fløjl kan se nærmest hvid, grå, sort og endda sølv ud med graderinger af tone og dybde, når lyset falder på hjørner, kanter og puder i forskellige vinkler. Så det er altså et rigtig godt valg med en fløjl sofa i sort, hvis du genre vil have, at lyset skal bestemme farven og tonen på sofaen.