Grøn velour sofa

Velour sofaer er en ting, der for alvor har fået sit comeback i løbet af de sidste par år! Trenden bliver ofte associeret med vintagestilen, men du kan trygt stole på, at du sagtens kan indrette dit hjem, hvis du kører andre indretningsstile. En af de farver som ses oftest på velour sofaer, er den flotte grønne farve. Og med god grund, synes vi! Du kan nemlig ikke gå helt galt i byen med en flot grøn velour sofa – så du vil ikke fortryde det, hvis du køber dig sådan en!

Vælg en grøn sofa i mange forskellige designs!

Selvom du måske kan være lidt bange for, at det kan være svært at finde en grøn velour sofa til dine behov, behøves du ikke at være bange for det. For du kan sagtens finde en velour sofa i grøn i forskellige designs og størrelser!

Skal du bare have en lille sofa, der kan stå i entréen, som I skal bruge til at sidde ned på, når I tager sko af og på? Intet problem! Er du mere på udkig efter en stor 3 personers sofa med chaiselong, så hele familien kan samles og hygge om aften? Det er heller ikke noget problem. Det bliver altså ikke noget problem at finde en grøn velour sofa, der passer helt perfekt til dine behov – det er bare med at gå på jagt efter den helt rigtige.

Husk, at denne grønne velour sofa kan fås i forskellige nuancer

Mange forbinder en grøn velour sofa med en dyb flaskegrøn farve. Og selvom der selvfølgelig findes mange sofaer i den fantastiske farve, er det altså også muligt at finde andre nuancer af grøn. Så hvis du er mere til den lysere grøn, er det altså en mulighed for at vælge det til din velour sofa.

 

Hvilke farver kan du matche med en grøn velour sofa?

Er du lidt i tvivl om, hvilke farver der passer bedst til en grøn velour sofa? Og er det egentlig det, der holder dig tilbage for at købe en? Så frygt ej, for vi har her samlet en kort liste over, de farver der matcher bedst med en velour sofa i grøn – udover de sorte og hvide farver selvfølgelig.

De fem bedste farver at matche med en grøn velour sofa er:

 • Grå
 • Solsikkegul
 • Koral
 • Brun
 • Havblå

 

Er velour et godt valg til din sofa?

Virkelig blødt og yderst luksuriøs, det er ikke underligt, at velour er et af de mest populære sofastoffer i øjeblikket. Men med et look, der tit bliver associeret med det royale og eksklusive, betragtes velour ofte som et upraktisk materiale, der er “for sart” til at bruge i hjemmet. Sandheden kunne dog ikke være mere anderledes. Heldigvis for det!

I modsætning til andre stoffer er velour et materiale uden vævninger eller løse tråde. Dette gør det vanskeligt for materialet at hænge fast i andre ting – ideelt hvis du bor med kæledyr.

Du vil også bemærke, at velour har en flad overflade svarende til et tæppe, hvilket gør det meget holdbart. Ikke alene gør dette velour til et ideelt materiale til hjemmet, det betyder også, at snavs eller dyrehår kommer til at falde væk fra stoffet.

 

Hvordan vedligeholder jeg min grønne velour sofa?

I modsætning til andre stofmaterialer eller læder kræver velour sofaer et par ugentlige, men nemme, tips for at sikre, at farven for det første ikke falmer, og for det andet, luren (stoffets bløde overflade) forbliver hævet.

 

Sådan rengøres en velour sofa

En måde at bevare udseendet på din velour sofa på er at børste den forsigtigt mindst en gang om ugen. Hvis der er masser af snavs, kan det være lettere for dig at bruge en støvsuger med en særlig polstringstilbehør (ved at sætte et vakuum direkte på stoffet kan det miste sin glans).

Hvis du ikke har et blødt børstehoved til din støvsuger, er der heldigvis også andre råd at finde. Bind blot et par gamle strømpebukser rundt om støvsugerhovedet i stedet for – så knuser du nemlig ikke fiberens lur. Dette holder ikke kun din velour sofa ren, den opretholder også sin karakteristiske strukturerede lur.

Hvordan man giver stoffet noget glans

Hvis du blot vil give din velour sofa sin glans tilbage, så prøv at bruge en damper til at fnug fibrene op. Tag en børste til stoffet bagefter og bevæg den i samme retning som damperen for at holde stoffet ensartet.

 

grøn velour sofa

Hvorfor skal jeg vælge en grøn velour sofa?

Du kan måske stadig have nogle forbehold ved at vælge en grøn velour sofa, men dem vil vi prøve at ryste af dig.

Du har måske hørt, at velour kan være svært at vedligeholde. Dette er heldigvis ikke sandt, da det kan gøres så let med en støvsugning med et blødt børstehoved. Ret simpelt, ikke?

Velour er desuden et materiale, hvor pletter ikke er særlige synlige. Og dette er jo ret smart, især hvis du har børn i hustanden. For så er det uundgåeligt, at det kommer til at blive spildt på et eller andet tidspunkt. Så hvis du vælger en velour sofa i grøn, skal du altså ikke være bange for, at du får en plettet sofa.

Desuden er velour faktisk et slidstærkt materiale, der kan holde sig flot i mange år frem. Så hvis du vælger en grøn velour sofa, har du en sofa, du kan få glæde af i lang tid. 

Hvis der er spild på din grønne velour sofa

Da velour er et meget tyndt materiale, skal du handle hurtigt, hvis der spildes på det. I modsætning til andre stofmaterialer eller læder, kan væsker, endda vand, plette din grønne velour sofa på ingen tid.

Hvad du har brug for:

 • Tør klud
 • Hårtørrer
 • Børste

Instruktioner:

Trin 1: For at tackle det spildte med det samme, skal du blødt duppe området med en tør klud – prøv ikke at gnide eller skrubbe, da dette dæmper glansen og reducerer stoffets bunke.

Trin 2: Når det er tid til at tørre området, skal du blæse en hårtørrer over mærket, indtil det spildte er forsvundet.

Trin 3: Når du er glad for, at det spildte er fjernet, børstes overfladen op for at undgå, at stoffet bliver mat. Hvis du imod alt forventning, ikke kan få fjerne det spildte med disse tricks, vil vi anbefale dig at tage velourbetrækket med til en rensning.

Hvis der er en plet på din velour sofa i grøn

Hvis du har fået en plet på din grønne velour sofa, er der heldigvis også råd at hente for at fikse det!

Hvad du har brug for:

 • Opvaskemiddel
 • Koldt vand
 • Tør klud

Instruktioner:

Trin 1: Bland først opvaskemidlet med vand (sørg for at røre det godt sammen, så der kommer skum til toppen).

Trin 2: Påfør derefter bare sæbevandet på pletten med en blød klud (påføring af opvaskemiddel direkte kan forårsage misfarvning, så det er vigtigt, at det er blandet op med vand).

Trin 3: Fjern sæbevandet, inden det begynder at falme, og fjern rester med en ren klud.