En sofa kan være en ret så dyr investering, som ikke alle lige har råd til nu og her. Men en sofa kan faktisk også være en temmelig vigtig ting i manges hjem. Så hvad gør du, hvis du ikke har pengene til en sofa, men du står og mangler en akut? Vælg at købe en sofa på afbetaling. Hermed deler du din betaling op i flere bidder, så du slipper for at betale det hele på én gang.

Hvorfor skal du købe en sofa på afbetaling?

Den første simple grund til, hvorfor du skal købe en sofa på afbetaling, er selvfølgelig, at du simpelthen ikke har råd til en ny sofa, men du står og mangler en ret akut. Derfor kan afbetaling være svaret. Hvis du ikke har prøvet at købe en sofa på afbetaling før, skal du ikke være bange. Det er faktisk en rigtig sikker metode, som flere og flere forhandlere begynder at tilbyde. De ved nemlig godt, at det kan være dyrt at købe møbler, så derfor tilbyder de, at du kan købe på afbetaling, så du kan få det til at passe bedst muligt ind i dit budget. Det lyder faktisk ikke helt dårligt, vel?

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg gerne vil købe en sofa på afbetaling?

Som sagt er afbetaling faktisk en rigtig sikker betalingsmulighed, som mange benytter sig af. Det er dog stadig nogle ting, du skal være opmærksom på, når du vælger at købe en sofa på afbetaling.

Hold øje med for høje renter

Den første ting du skal være opmærksom på, er, om du skal betale renter. Flere og flere begynder at tilbyde et rentefrit køb, da de godt ved, at det nærmest ikke kan betale sig for forbrugeren, hvis de skal betale høje renter. Så bliver det endelig beløb, de skal betale for sofaen meget højere, end hvis de valgte at betale kontant. Så gå efter forhandlere, der tilbyder rentefrit, eller i hvert fald en meget lav rente, hvis det andet ikke er muligt. Der er nemlig ingen grund til, at du skal betale overpris for en sofa bare fordi, du ikke kan betale kontant lige i øjeblikket.

Hold øje med gebyr

Ligesom at du skal holde øje med hvor høje renterne er, skal du holde øje med hvor mange gebyrer, der er – og hvor høje de er. Det er nærmest uundgåeligt at skulle betale nogle gebyrer, da virksomhederne også skal få noget overskud ud af, at du skal købe på afbetaling. Mange har nemlig eksterne virksomheder, som sørger for afbetaling, men de kræver jo også løn for deres arbejde. Derfor er der oftest gebyrer på, så forhandlerne kan få det til at løbe rundt – og selvfølgelig skal det give mening for dem rent forretningsmæssigt, men sørg for, at det ikke er urimelig høje gebyrer du skal betale. For igen; du skulle nødigt ende med at betale en alt for stor overpris på en sofa, bare fordi, at du vælger afbetaling som din betalingsmåde.