En sofagruppe består oftest af en 2 personers og 3 personers sofa. Med en sofagruppe sikrer du dig, at der er plads til hele familien, så alle kan hygge sig samlet.

Vælg den sofagruppe du bedst kan lide

Sofagrupper er blevet mere og mere populære, da du kan sammensætte lige præcis de sofaer, du vil. Du kan derfor sætte dit eget præg på stuen, når du vælger de sofaer, du vil have med i gruppen. Det kan være to ens sofaer, der skaber et ensartet udtryk i stuen, men du kan sagtens også vælge to forskellige sofaer, hvor det bliver en mere personlig stemning, du skaber.

Men inden du vælger hvilke sofaer, du skal have, er der to ting, der er rigtig vigtige at overveje inden købet. Dette er hvilket materiale sofaerne skal være i, og hvilken farve, eller farver, sofaerne skal være i.

En sofagruppe i læder eller stof?

Et af de vigtigste ting at finde ud af, er hvilket materiale, du vil have dine sofaer i. Er du måske på udkig efter en lækker sofagruppe i læder? Læder kan give et meget eksklusivt look til stuen, så hvis det er det, du går efter, er det et oplagt valg. Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på læder, så du skal undersøge det grundigt, før du investerer i en lædersofa. Det vil være så ærgerligt, hvis sofaerne gik i stykker efter et par år, fordi materialet er dårligt – du skulle jo gerne have glæde af din sofaer i rigtig mange år frem.

Hvis du hellere foretrækker, at din sofagruppe skal være i stof, er dette selvfølgelig også muligt. Her er dog også rigtig mange muligheder at vælge imellem. Det kan være alt lige fra polyester til velour. Vi vil dog råde dig til at holde øje med hvor høj martindalen er på stoffet. Martindalen er nemlig den enhed, der bliver brugt til at måle, hvor slidstærkt et tekstil er. Jo højere martindale, jo mere slidstærk er det. Der bliver anbefalet, at hvis du skal have en sofa, der bliver udsat for helt almindelig hverdag slid, skal du op og have imellem 15.000 til 25.000 martindale. Det er altid rart at kunne gå efter.

Hvilken farve vil du have din sofagruppe i?

Når du bestemt dig for hvilket materiale din sofagruppe skal have, så kommer næste trin, hvilket er at bestemme dig for, hvilken farve, eller farver, sofaerne skal have. Der er jo ingen, der siger, at sofaerne behøves at have en ens farve. Hvis du er ude i lædersofaer, kan en sort farve være oplagt for at opnå det elegant look, men du kan også sagtens vælge en brun farve for at få et mere retro look. Når det kommer til sofaer af stof, er farvevalgene nærmest uendelig. Det kan være alt lige fra det enkelte som en grå eller mørkeblå sofa, men du kan også vælge en helt gul eller grøn sofa, hvis du gerne vil have lidt farve.

Valget af en sofagrupper er helt op til dig og dine præferencer!