Hvis du altid har drømt om en lys og farverig indretning, er en turkis sofa et oplagt valg. Selvom du måske ikke lige tænker, at den turkise farve er den mest idealle til en sofa, skal du måske lige tænke en ekstra gang. Selvom den ikke er den mest populære farve, kan en turkis sofa virkelig lysne et rum op – på en dejlig farverig måde. Så selvom en turkis farve ikke var den første, der dukkede op i dine tanker, er det helt klart et valg, vi synes, at du skal have med i dine overvejelser.

Hvordan indretter du med en turkis sofa?

Hvis du er lidt tilbageholden med at vælge en turkis sofa fordi, at du er bange for, at der ikke er nogle farver, der passer til, eller du ikke lige ved, hvordan du skal indrette resten af stuen, er der heldigvis mange ting, du kan gøre. Nok flere end du lige tror.

Hvilke farver matcher til den turkise sofa?

På grund af farvedybden har den turkise farve den evne, at det kan skabe en kølig eller varm atmosfære alt afhængig, hvad du matcher den op med. En turkis sofa fungerer rigtig godt med hvid og koralfarver, da det er dens farvehjul match. Dog passer den også smukt sammen med cremefarve, marineblå, pink, guld og brune farver. Disse farver kan bruges på adskillige forskellige måder, hvad enten det er en vægfarve, puder eller en reol. Hvis disse farver indarbejdes, kan det få en turkis sofa til at skille sig ud eller få skabt et ensartet udtryk i hele rummet.

Hvilken indretningsstil kan en turkis sofa passe til?

I forhold til hvilken indretningsstil du kan bruge, hvis du vælger en turkis sofa, er der faktisk en del at vælge imellem. På grund af, at den turkise farve, er så alsidig, som den er, er du ikke kun begrænset til én stilart. Du kan nemt gå fra et klassik look til et mere retro stil – alt afhængig af, hvordan du styler resten af rummet.

Med en turkis sofa skaber du en glæde og varme i rummet

Udover den fordel, at den turkise farve faktisk ikke er så svært at indrette med, som du måske havde troet, er der også en anden fordel. Når du vælger en turkis sofa, får du bragt en glæde og varme ind til dit rum. Da det ikke er en farve, der oftest bliver set på en sofa, får du samtidig muligheden for at skille dig lidt ud fra mængden – uden at det behøves at gøre på en meget prangende måde. For selvom turkis er en farve, du lægger mærke til, har den ikke den samme effekt, som for eksempel en helt gul eller rød sofa har. Den er på en måde lidt mere neutral samtidig med, at den giver en farve til rummet. Så hvis du gerne vil have en sofa, der skiller sig ud, og giver en dejlig hyggelig fornemmelse hver gang, at du træder ind i din stue, er en turkis sofa et rigtig godt bud på denne kombination!