Kan man damprense en sofa?

Ja, det kan man. Damprensning af en sofa er en effektiv rengøring af din sofa og vil gøre det af med 99,99% af alle bakterier, hvis du altså anvender damprenseren korrekt – hvilket gør den til en sikker, sund og øko-venlig metode at rengøre din sofa på.

De fleste damprensere kommer med udstyr der kan benyttes til at damprense din sofa eller andre møbler. Det er typisk et mundstykke der skal sættes på din damprenser. 

Hvordan rengør jeg min sofa med en damprenser?

Du ved måske ikke lige, hvordan du skal bruge damprenseren , hvilket er forståeligt nok, hvis du aldrig har gjort det før. Men vi vil prøve at hjælpe dig og har derfor lavet denne lille guide, så du forhåbentlig nemt kan rense din sofa med en damprenser.

Først lidt basisviden omkring en damprenser

Den damp, der produceres af damprensere, giver dig mulighed for at gøre din sofa ren uden at bruge kemikalier. Dampen ved høj temperatur løsner og opløser snavs på overfladen, hvilket gør stoffets farve renere – og dermed også lysere. Alt afhængig af hvilken damprenser, du vælger, leveres den med en række rengøringshoveder. Brug det rengøringshoved, der anbefales til sofaerne – så er du sikker på, at det nok skal gå godt.

Hvad du skal gøre inden du bruger damprenseren

Fjern din damprensers kedelhætte. Fyld kedlen med vand, og sæt hætten ordentlig på igen, så den sidder rigtig. Fastgør slangen, der inkluderer damppistolen. Hvis damppistolen har en sikkerhedslås, skal du aktivere den, så dampen ikke udløses ved et uheld. Sæt damprenseren i en stikkontakt og tænd den. Lad den opvarme.

Hvad du skal gøre, imens du bruger damprenseren

Vælg det damptryk, der anbefales til rengøring af sofaer af maskinens producent. Lad dampen komme ud og kør renseren langsomt over sofaen. Vær sikker på, at du får alle hjørner og sprækker med, så den bliver helt ren.

Hvad du skal gøre efter du har brugt damprenseren

Når du er færdig med at dampe sofaen, så lad den lufte, indtil den er helt tør. Lad damprenseren køle af, før du tømmer det overskydende vand fra kedlen, og slangen fjernes.

Hvis du ikke er helt tilfreds med resultatet, kan du støvsuge sofaen, når den er helt tør. Dette fjerner snavs, der blev løsnet af damprenseren, men som den ikke fik med.

Og efter det har du lige pludselig en helt ren sofa!


Se vores udvalg

Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *