Wegner sofa

Hans J. Wegner er manden bag de populære Wegner sofaer. Wegner fik sit helt store gennembrud i 1949 – ikke bare i Danmark, men især i USA blev hans design taget rigtig godt imod, og dansk design blev for alvor sat på verdenskortet.

Så hvis du elsker dansk design, og kan lide et klassik og tidsløst look, er en Wegner sofa et godt valg til dig. Det er en sofa, der aldrig går af mode, og som du kan have glæde af i mange år frem!

Historien bag Wegner

Hans J. Wegner blev født i 1914 i Tønder, og tilbragte meget af sin tid i farens skomagerforretning, hvor han hurtigt lærte at mestre forskelligt værktøj. Han viste desuden et stort kunstnerisk talent som barn, og det er en blanding mellems han kunnen med værktøj og han kunsttalent, der virkelig har banet vejen for hans karriere.

Wegner blev udlært snedker som 18-årige, hvilket var et erhverv, han mestrede til perfektion. Ikke længe efter begynder hans drøm om møbeldesigner, og i 1936 påbegyndte han studierne på Kunsthåndværkerskolen i København. Dog når han aldrig at dimittere, da han i 1938 bliver ansat hos arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller, da de vil have ham til at tegne møbler til Århus Rådhus.

Wegner indleder efterfølgende et over 20 år langt samarbejde med snedkermester Johannes Hansen, og det er hos Johannes, at Wegner får sit helt store gennembrud inden for møbelverden i 1949 – både nationalt, men også internationalt.

Siden da er nogle af Wegners design blevet kategoriseret som klassikere, og han har om nogle virkelig været med til at sætte dansk design på verdenskortet.

Hvorfor skal jeg vælge en Wegner sofa?

Hvis du vælger en Wegner sofa, er du sikret en sofa stort set resten af dit liv. På grund af det store fokus på kvalitet og holdbarhed blandet med stilrent design, får du altså en sofa, du kan have glæde af i mange år frem. En ting er nemlig, at du ikke skal være bange for, at en Wegner sofa lige pludselig går af mode – det gør den ikke, da det er et tidsløst design. Holdbarheden er heller ikke til at klage over. Med det store fokus på håndværk og materialevalg, er det en sofa, der rent faktisk kan holde til noget.

Der er også mange forskellige sofaer at vælge imellem, der er lavet af Wegner – og dermed forskellige materialer og farve at vælge imellem. Du kan altså sagtens vælge, om det for eksempel skal være læder eller stof, grå eller blå, eller noget helt tredje. Med så mange muligheder at vælge imellem, skal du helt sikkert nok finde en Wegner sofa, der passer til præcis dig og din stue. Og vi tør næsten garantere, at du også får en masse positive kommentarer med fra alle, der ser din Wegner sofa derhjemme. Det er jo som sagt sofaer, der aldrig går af mode, og er yderst genkendelige for dem, der har bare en lille smule interesse i dansk design.

Du kommer altså ikke til at fortryde at købe en Wegner sofa!